Visgids op het grote Water

Visgids op het grote Water

Twee dagen als Visgids op het grote water…

“I want to catch a bass with the fly rod” Dat is wat Andy zij voor we het water op gingen. Shane en Pete waren samen met Andy en zijn zoon Alex  voor twee dagen over uit Engeland om te vissen op het grote water vanuit de boot.

De eerste dag stond in het teken van het vissen op snoek de tweede dag baars en snoekbaars. De planning was dat Andy en Alex de eerste dag bij mij in de boot vissen, Shane  en Pete stappen bij Visgids Frank in de boot.

img_3474Andy ging de hele dag vliegvissen om te proberen een dikke snoek te vangen terwijl ik zijn zoon leerde hoe je een jerkbait binnen vist met een jerkbait hengel . Ik moet zeggen het werd een taai dagje, in iedere boot drie vissen waarvan Andy er drie op zijn naam wist te zetten met de vliegenhengel!  Jammer genoeg waren het geen grote vissen maar de mannen hadden het toch naar hun zin.

Dag Twee

Al vroeg het water op want om vier in de middag moeten we stoppen omdat de mannen weer naar huis moeten. Andy en Pete bij Frank in de boot en Shane en  Alex bij mij. Andy dit keer weer met de vliegenhengel ik had hem mijn Z Axis van Sage voor een 7 lijn meegegeven met op de reel een di7 van airflo ook mijn doos met baars streamers ging mee bij Frank in de boot.

Frank gaat een paar plekken af vissen waar hij regelmatig vis vangt en ik neem de overkant van het water, daar staat lekker de wind op.  Voor ons maakt een beetje wind niet uit, wij vissen vandaag werpend met spinhengels.

Ik besluit een drift te maken en na zo’n anderhalve km  krijgt Shane een aanbeet en vangt een dikke baars, een vette van 49 cm en hij is er erg blij mee. Op het moment van de aanbeet had ik de stek gemarkeerd met de waypoint functie op mijn Lowrance met GPS functie. Na ongeveer één kilometer driften zonder resultaat besluiten we terug te keren naar dit punt.  Een gouden ingeving , zo bleek later, 10 prachtige baarzen wisten we te vangen maar hierna was het weer over….

Ondertussen belt Frank, uit de andere boot,  Andy had een snoekbaars gevangen aan de streamer en ze hadden ook nog een aantal vissen weten te vangen aan de spinhengel. We besluiten een hapje te gaan eten bij de mannen en toen we aan kwamen ving Andy zijn baars aan de streamer!  Voldaan en glunderend met een glimlach van oor tot oor zat Andy achterin de boot met een prachtige baars van bijna 50cm!

Deze mannen vissen over heel de wereld en dan zo ongelooflijk blij zijn met een baars aan de streamer, dat zijn in mijn ogen de echte vissers. Het werd een top dag met meer dan vijfendertig vissen, mooier kan het niet de ene dag taai en de andere dag een superdag.

 

Share this post