Seizoen 2016

Het visseizoen 2016 had voor mij ups en downs. Goede dagen, en dan praat ik niet over aantallen maar wel over formaat, werden afgewisseld met moeizame dagen waarin de vis niet te vinden was. Je merkt elk jaar weer dat de visserij moeizamer word op het Haringvliet en Hollandsdiep. Volgens mij een gevolg van de druk van de beroeps visserij, die elke winter week in week uit met hun netten aan het slepen zijn.

Toch bracht 2016 bij mij een aantal bijzondere vissen in de boot. Een nieuw pr snoek van 120 cm aan de vliegenhengel en een monster baars van 52 cm met een ongelooflijk gewicht van 3.40 kg . Roger Wust een vriend uit Zwitserland ving de grootste roofblij die ik in mijn leven gezien heb, 84 cm maar ongelooflijk hoog en zwaar gebouwd.

Andy ving ook nog een fraaie 84 cm grote snoekbaars voor hem een dikke verbetering van zijn record. Shane en Darren uit Engeland verbeterde beide hun persoonlijk gewicht baars. Ook Gary Mancini die een 50 cm baars ving en in het najaar, op een baarsshadje, een monstersnoek ving van 130 cm .

Het geeft mij zoveel voldoening als ik zie hoe blij mensen zijn met de vangst van dit soort baarzen. Wat dat betreft zijn wij gezegend met dit soort wateren waar deze unieke vissen zwemmen. Ik blijf er bij als Nederland geen beroepsvisserij meer zou hebben zijn we het beste sportvisland van Europa.

Al met al heb ik een mooi 2016 achter de rug met moeizame dagen maar ook hele mooie dagen.

Share this post