Drie geweldige dagen

Drie geweldige dagen

Ik ben op vakantie zei Steef en heb een paar jongens uit Luxemburg die een paar dagen willen vissen zou jij die willen meenemen?  Oké dat is voor mij geen probleem..

Zo gezegd zo gedaan en dinsdag ging ik voor de eerste dag het water op met mijn gasten uit Luxemburg. In een voorgesprek hadden de jongens aangegeven het liefst werpend te willen vissen, trollen was niet echt hun ding maar als het werpend niet lukt dan…..

Volgens Steef Meijers, fishingguidesholland.nl,  waren mijn gasten ervaren vissers en dat bleek ook wel. Het materiaal van de mannen was dik in orde, misschien wat licht naar mijn smaak maar wij Nederlanders zijn gewend zwaar in te zetten op snoek. De bakken vol met shads en hengels voor alle disciplines werden de boot ingeladen en off we go!

De eerste dag het grote water op  baars en snoek waren onze targets en het liefst werpend. Er stond wel veel wind zeker een vijf uit zuidwestelijke richting, dit kon weleens een woelig dagje worden. Hopen dat mijn Luxemburgse vrienden stevig in de schoenen staan.

img_4768Op de dieptemeter zag ik dat er op zo’n zes a zeven meter een hoop vis lag en al snel kwamen de eerste baarzen binnenboord, soms klein maar ook een aantal die de veertig cm grens overschreden met een uitschieter van achtenveertig centimeter.  Ook vangen we er snoeken tussendoor geen bakken maar wel leuke vissen aan licht materiaal, het werd een mooie dag met een prachtig resultaat van veertig vissen waaronder negen snoeken.

De tweede dag de rivier op de stroom zit er nog niet goed in dus het begin is moeilijk. We vissen wat stekken af en  vangen wat klein spul maar naarmate de ochtend vordert en de stroom er goed in komt worden de vangsten beter . We vangen mooie vissen, ikzelf vang een dikke snoekbaars van vierenzeventig cm en Jerome vangt ,na een inhaal race, een mooie snoekbaars  van precies tachtig cm. Voor Jerome de grootste snoekbaars die hij in Nederland gevangen heeft.  Met een flink aantal vissen in de boot is het tijd om weer richting de helling te varen. We kunnen terugkijken op een geslaagde tweede visdag. Morgen de laatste dag met mijn gasten..

De derde ,en tevens laatste dag ,staat weer in het teken van het grote water. Het werpen met licht materiaal op de baarzen was in de smaak gevallen bij mijn gasten , dit willen ze nu ook proberen op een snoek met bv jerkbaits.  Maar eerst op baars en dat viel nu niet mee , zo goed als ze het twee dagen daarvoor deden zo moeilijk was het nu.

We vangen dan ook werpend maar een paar visjes en na een mega regenbui  moeten we gedwongen wisselen van kleding , even terug varen richting auto dan maar. We besluiten vervolgens te gaan snoeken werpend langs de rand van diep naar ondiep. We hebben zeker al een paar km gedrift als Jerome een aanbeet krijgt op zijn shad maar helaas mist.  Langzaam draait hij binnen en ik zie de vis volgen, dit is zeker een meter, de vis draait net bij de boot weg. Het eerste wat ik doe is deze plek markeren met een waypoint in mijn gps, leve de techniek!

We driften verder over dieper water en weten op deze manier nog een aantal mooie baarzen te vangen.  Toch nog maar een keer proberen of de snoek van daarnet er nog ligt . We driften langzaam richting het opgeslagen waypoint actief werpend met shads. Mijn intuïtie bleek te kloppen , net voor het waypoint vergrijpt de snoek zich dit keer aan de shad van Petry. Een prachtige metersnoek van 1,05 m en een dolgelukkige Petry in de boot, missie geslaagd! Later mag Petry hier nog een mooie 90 cm snoek bij optellen en weten we ook nog een aantal kleinere snoeken te vangen. Een meer dan geslaagde vistrip voor mijn Luxemburgse gasten maar ook voor mij..

 

Share this post