Streameren op Snoek

Streameren op Snoek

Een dagje er op uit met René v Heezik van Martin Flyfishing outfitters

Het werd een heftig dagje, veel wind waardoor het vissen moeilijk werd. Gelukkig had ik mijn driftzak meegenomen die de boot flink afremde maar toch moest er door René hard gewerkt worden om de boot op de juiste koers te houden zodat we beiden ook nog redelijk konden werpen.

In verband met de harde wind, die wel een zes was ,hadden we besloten om een kleinschalig water te bevissen. Zelf had ik hier nog nooit gevist en het zag er prachtig uit ,echt een vliegvis water Allemaal van die hoekjes, bomen die over het water hangen, steigertje en van die doorgangetjes tussen eilandjes door  prachtig om te zien.

Diep is het niet, gemiddeld rond de twee meter met vlakke bodem. Rene had hier al vaker gevist en de eerste was dan ook voor hem, een snoekje van half in de zestig cm ging vol voor de zwart paarse streamer. Later was het mijn beurt, op een kleine kruising van twee sloten kreeg ik een dreun op mijn streamer even twee drie bonken en los shit.

De wind werd harder dus ook het vissen moeilijker maar toch haakt Rene een mooie snoek van in de tachtig cm in een doodlopend stukje water, het valt me op dat deze vissen allemaal wat donkerder zijn net als op veenplassen. Weer krijg ik een aanbeet ik zie de vis en weer schiet hij los, het is wat dat betreft niet mijn dag maar ik geniet wel van dit soort visserij.

In de loop van de middag verteld Rene dat hij nog zeker op een plekje bij een paar huizen wil vissen voordat we stoppen, twee weken terug had hij daar nog een meter vis. Het ziet er niet bijzonder uit maar toch heeft hij op deze plek al wat mooie vissen gevangen en ook deze keer word zijn streamer hard gegrepen.

Ik zie de snoek zo komen die Rene zijn streamer vlak onder het wateroppervlak grijpt, prachtig en nog een mooie ook, het is een vis van in de negentig cm. Snel een paar plaatjes en weer terug in zijn element voor ons is er geen mooiere afsluiting van de dag.

img_3354img_3347img_3325img_3383img_3374

 

Share this post