Start Roofvisseizoen 2014

Start Roofvisseizoen 2014

Het Roofvisseizoen voor 2014 is open, ik ben er weer klaar voor.

Een nieuw seizoen met nieuwe uitdagingen  waarin ik als visgids weer aan de slag ga maarook in voorbereiding ben voor de komende World Predator Classic.

opening-roofvisseizoen03Vandaag ben ik het grote water op geweest, natuurlijk om te vissen maar ook om mijn nieuwe boegmotor te testen een Minn Kota Terrova  Ipilot 2  in de 24v uitvoering. Deze 24v motoren zijn qua energieverbruik veel voordeliger waardoor er probleemloos een hele visdag , zonder accu wissels , kan worden doorgevist. De boegmotor is een perfect instrument om de boot driftend op koers te houden, zeker op de winderige dagen. De Minn Kota Terrova I pilot 2 is tevens uitgevoerd met een ankerfunctie, handig om een gevonden stek precies af te kunnen vissen.roofvisseizoen

Vandaag maar eens testen of alles werkt zoals het hoort.  Ik ga het grote water op samen met vismaat André actief werpend op Baars en Snoekbaars. Aangekomen bij de trailerhelling blijkt hoe druk het is, de parkeerplaats staat al bijna vol. Het water ligt erbij als een spiegel, iets wat hier niet vaak voorkomt, we gaan het eerst proberen op een mij bekende stek waarvan ik vermoed dat ik hier vis kan aantreffen.

De eerste vis van de dag is voor André, een snoek van ongeveer 60 cm vergrijpt zich aan de Culprit maar hier blijft het ook bij, verkassen dus en zoeken.. Op naar de volgende stek waar vismaten Frank en Hans inmiddels ook zijn gearriveerd.  Vorig seizoen heb ik hier goede resultaten gehad in het begin van het seizoen en hopelijk hebben de snoekbaarzen zich nu ook dit jaar hier verzameld.  Uiteindelijk weten we hier twee baarzen en een snoekbaars te landen, dit valt toch een beetje tegen..

Het is taai vandaag en het blijkt wel dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst . Ieder seizoen is het weer zoeken naar de plekken waar de vis zich ophoudt, een tijdrovende investering in je visserij maar noodzakelijk om succes te hebben op groot water. Inmiddels begint de wind behoorlijk aan te trekken dit kan voordelig zijn, ik kies  positie op een stek waarvan ik verwacht dat hier snoekbaars zal liggen. De nieuwe Minn Kota is hierbij een waardevolle aanwinst om de boot langs de stek te laten driften. Maar ook hier is het taai, desondanks weet ik nog twee snoekbaarzen te verleiden aan mijn prachtige roze shad!

Taai is het ook bij collega vissers, er zijn zelfs boten die nog helemaal geen vis hebben! Uiteindelijk blijken wij het deze dag nog niet zo heel slecht te hebben gedaan met 10 vissen, eigenlijk was onze dag dus best goed..

Share this post