Op zoek naar Baars

Op zoek naar Baars

Net voor de sluiting van het seizoen nog een dag het grote water op met visgids Rob Kraaijeveld op zoek naar grote baars. Het weerbericht is gunstig windkracht 3 a 4 en half bewolkt, ideaal om driftend de stekken goed af te kunnen vissen.

vissen-op-grote-baars0102We waren er die ochtend vroeg bij, om 07:30 lag de boot te water klaar om  te vertrekken richting het grote water. De eerste stek die we bevisten heeft in het verleden goede resultaten opgeleverd, even proberen dus.. Na een half uurtje de stek goed af te hebben gevist zonder aanbeet is het tijd voor stek nummer 2, een recente ontdekte stek die minutieus moet worden afgevist.

De eerste baars is voor Rob en wat is het mooi om te zien dat iemand die waarschijnlijk al honderden baarzen in de boot heeft gehad, staat te grijnzen alsof het de eerste is. Rob legt uit dat, door het investeren van tijd in een dergelijk groot water het zoeken naar stekken op dagen dat het tegenzit en het blijven nadenken over het mogelijke gedrag van de vis, de voldoening extra  groot is als dit word beloond. Een hele terechte eerste baars voor Rob! Vrii snel hierna volgt de tweede baar voor Rob, de stek levert verder weinig actie dus op naar stek 3.

Stek 3 ligt lekker uit de wind, tijd voor Rob om de vliegenhengel ter hand te nemen voor zijn grote passie, streameren op baars. Het was de tweede ofrob-kraaijeveld-baarsvissen04 de derde worp die mij de eerste baars van de dag opleverde een prachtig getekende baars van net geen 40 cm gevangen op een Illex dagger minnow shad. De vangst van deze baars kwam op het moment dat ik wilde switchen van shad, nu vol vertrouwen doorvissen dus… Al vrij snel kon ik de tweede baars landen een prachtige dikke baars die na meten en wegen ruim 5 pond zwaar en 48cm lang bleek, net geen verbetering van mijn PR.  In totaal wist ik hier 4 baarzen te landen, nadat Rob ook was overgeschakeld van vlieg- naar spinhengel werd er door Rob ook nog een mooie baars en snoekbaars gevangen. Het was tijd om andere vsigronden te gaan ontdekken, verkassen dus…Rob stuurt de Alumacraft met 47km per uur over het water, ondertussen zit ik stiekem op de uitkijk naar mogelijke boeien op de route, Rob mag hier graag overheen varen …Na nog wat stekken te hebben afgevist zonder resultaat, wisten we nog een aantal mooie baarzen te landen op een plek waar we ze (nog) niet verwachten.  Vandaag waren het voornamelijk de Illex Dagger Minnow Shad en de Fox Rage Shads die voor ons succes opleverde, maar dit kan morgen zomaar weer anders zijn.

Het was een taaie maar prachtige lange visdag waarbij de “Watersense”van Rob ons vis opleverde. Resultaten uit het verleden bieden , ook in het vissen, geen garantie voor de toekomst. Blijven nadenken over je visserij, durven te veranderen en tijd investeren in een dergelijk groot water heeft vandaag bewezen het verschil te maken..

Bedankt Rob, was weer een geweldige dag!

Share this post