Monstersnoek op de Vlieg

Monstersnoek op de Vlieg

Monstersnoek met de vliegenhengel op groot water.

Rob en ik delen de zelfde passie, namelijk vliegvissen op snoek!! Vaak struin ik in het Brabantse landschap de vele weteringen en plassen af om te vliegvissen op snoek. Een spannende visserij met soms dagen waarbij 4-5 poldersnoeken op een dag  geen uitzondering zijn. De lengte van de snoeken varieert meestal tussen 50 en 75 cm.

Een van de hoogtepunten van het vliegvissen op snoek is als ik van Rob een telefoontje krijg of ik zin heb om een dagje op groot water te vissen!! Groot water, dan bedoelt Rob ook ècht groot water zoals het Volkerrak of Haringvliet. Partijen water waar je gewoonweg soms de overkant niet kunt zien en waar je bovenal een beetje de weg  dient te weten. Niet alleen om resultaat te scoren maar ook om veilig weer thuis te komen vanwege de soms snel veranderde weersomstandigheden !!

Visgids Rob KraaijeveldIk kan je verzekeren, dat is Rob wel toevertrouwd!!

Onlangs kreeg ik weer een uitnodiging van Rob of ik zin had om het op het Haringvliet te gaan proberen. ,, Je moet er nu zijn Mart,er worden grote jongens gevangen” gaf Rob aan!!

Je kunt begrijpen dat dit niet tegen dovemans oren was gezegd!! Hengels klaar gezet, reels opspoelt met de diverse drijvende en zinkende lijnen, snel nog een paar streamers gebonden en als een sneltrein richting Hellevoetsluis, waar Rob woonachtig is.

S, morgens lagen we om een uurtje of acht op het water. Er stonden al enkele trailers van andere vissers maar gezien de immense plas  heb je daar nagenoeg geen last van. Ons voornemen was om zo veel mogelijk de vliegenhengel in te zetten, mits de weersomstandigheden geen roet in het eten zou gooien. Er stond een redelijk forse wind maar omdat je voor de driftende boot uitvist en zodoende met de wind mee gooit was het goed te doen.

img_1172-370x367Na in de ochtend enkele kleine baarzen en snoekbaarzen te hebben gevangen kreeg ik op de middag een forse massieve  dreun op mijn hengel. In eerste instantie voelde het aan of ik ergens aan vast was gelopen maar toen de vis begon de vis te zwemmen. Het enigste wat ik kon doen was druk om mijn negen voet # 9 hengel zetten en de zaak onder spanning te houden. Een enkele keer nam de vis een korte run maar het meest indrukwekkende was het zware gewicht dat ik op mijn hengel voelde. Uiteindelijk kwam de vis stukje bij stukje richting boot en de vis verscheen in ons gezichtsveld. Toen werd pas duidelijk wat voor een bakbeest ik had gehaakt, werkelijk de vis van mijn leven!! De vis kwam langszij en met een handige kieuwgreep tilde Rob de vis aan boordt. Ik ging compleet uit mijn dak, een vis in dit formaat had ik nog nooit gezien, laat staan ooit in mijn vliegvisleven gevangen!!!Een megasnoek van 124 cm, daar had ik voorheen alleen maar van kunnen dromen, wat een vis, werkelijk ongelofelijk!!!

Soms, heel soms, maak je een visdag mee die je nooit meer vergeet, een visdag die voor altijd vast in je hoofd zit gegrift. Ik kan je verzekeren dat deze dag er zo een was!! Rob, van harte bedankt dat ik dit mede door jouw mee kon maken. Zonder jouw kennis, kunde en expertise m.b.t. vissen op groot water was deze ervaring voor mij nòoit geen werkelijkheid geworden!!

Share this post