Het water op met Rob

Het water op met Rob

Op grote Baars met Visgids Rob..

Na wat jaren passief vissend te hebben doorgebracht , v.n.l op internet  , ben ik dit najaar weer actief vissend langs de waterkant te vinden. Een voor mij totaal nieuwe visserij , het “Ultra Light “dropshotten op baars . Een ultra light hengeltje en dito molen werden bij de lokale hengelsport winkelier “Avicentra Hengelsport “aangeschaft en daarbij het nodige micro plastic.

De eerste sessie was gelijk een schot in de roos, ruim 20 baarzen wist ik te verleiden , ik was om..

Tijdens één van deze visdagen raakte ik aan de praat met Rob Kraaijeveld, een oude bekende uit mijn actieve roofvis periode. Rob toonde mij foto’s van baarzen van een ongelofelijk formaat, en nog mooier , ik mag een keer mee!!!

De afspraak is gemaakt en nu was het zover, een dag mee met Visgids Rob op jacht naar mijn eerste grote baars.

 

Zoals gezegd, ik ben net weer gestart met vissen dus mijn uitrusting is nog niet helemaal geschikt om het grote water op te gaan , dit was geen probleem. Alle benodigde materialen waren ruimschoots aanwezig in de Alumacraft. Ik moet zeggen , je bent wel gelijk verwend als je de hele dag met Topmateriaal vist. De hengel , een Illex Crusher in combinatie met de Mitchel Maglite Pro , is een prachtige combinatie waar je rustig de hele dag werpend mee door kan. Lekker licht en geweldige actie bij de dril van een dikke baars.

De tactiek voor de dag, actief werpend met shads i.c.m lichte loodkopjes en dito materiaal. Het weer zat bepaald niet tegen, een lekker zonnetje en weinig wind , gunstig voor het maken van lange driften om werpend de baarzen te zoeken.

Het was Rob zelf die de eerste baars van de dag de boot in bracht , ik was diep onder de indruk van het formaat en reikte al naar mijn foto toestel en toen, plons…. Rob had de baars al zijn vrijheid teruggeven, de verbazing op mijn gezicht moet groot zijn geweest, geen foto? Nee joh Dré , was een kleintje, huh .. dat beloofd nog wat dan.

En ja hoor, ook ik viel in de prijzen, mijn eerste baars en gelijk 43cm! Mijn dag was goed maar werd nog beter met de vangst van een baars van 49cm, in één dag twee keer een nieuw PR.!

Ondanks dat deze dag door Rob werd bestempeld als matig qua vangsten, had ik een topdag!  10 vissen waarvan 7 grote baarzen en drie snoekbaarzen alles actief werpend met shads gevangen ,op twee baarzen na. Eén baars door Rob op een streamer en mijn 49 baars op de Firebal!

Voor de vissers die ook een een dag het grote water op willen met kans op een mooie baars en ook wat willen opsteken , Rob is ook actief als visgids !

 

Share this post