Grootwater Streameren

Grootwater Streameren

Met de Vliegenhengel en Streamer op groot water op jacht naar dikke dames …

Zondag 16 februari weer een dag met veel wind. Toch wilden we vliegvissen op snoek en besluiten een water te nemen bij mij in de buurt. We gaan voor een dikke en dat zal zeker niet makkelijk zijn. Het water daar is kraakhelder en je kijkt makkelijk drie a vier meter diep. Om acht uur arriveer ik bij de helling , Bram is al aan het uitpakken hij heeft er zin in!

Rene van Heezik arriveert een kwartiertje later, we gaan met twee boten vliegvissen  dat  is leuk en praktisch,  kunnen we  mooie plaatjes van elkaar schieten als we wat vangen. We starten bij een paar inhammen maar dit levert niets op, het water is wel heel erg helder en het zou me niks verbazen als de vis boven echt diep water hangt.

We vissen her en der een aantal stekken af maar dit levert vooralsnog niks op. We vissen boven diep water waar we wat signalen zien op de dieptemeter. Ondertussen is het al na twaalven en we besluiten naar het kanaal te gaan dat op dit water uitkomt, misschien is dit wat gekleurder.

 

Wat er toen gebeurde vergeet ik nooit meer, ik vaar met een gangetje van zo’n dertig km per uur boven op een boei de enige die er ligt! De klap was enorm, na controle van de boot bleek ik wonderwel geen schade te hebben. Alleen  was er een blad van mijn schroef licht verbogen omdat de boei onder de boot doorgegaan was, wat een geluk heb ik hier gehad.

In het kanaal was het water licht gekleurd en  nog belangrijker, twee graden warmer dan op het meer. Bram en ik nemen de linkerkant van het water Rene de rechterzijde. Het is niet echt aantrekkelijk maar de wind staat goed om een lange drift te maken, we besluiten het een km of drie te proberen.

Na een honderd meter afgevist te hebben zegt Bram; volgens mij voelde ik wat en gelijker tijd greep de snoek zijn streamer  en staat zijn sage zo krom als een hoepel. Twee tellen later land hij een snoekje van achter in de zestig cm, zo ik ben van de nul zegt hij glunderend nu jij nog.

En die komt een vijfhonderd meter verder  de lijn word bijna uit mijn handen getrokken zo hard kwam de aanbeet en even later kwam er een mooie snoek van even in de tachtig cm in de boot , het ging nu snel. Rene z’n maat zien  we ook een vis vangen en ik miste nog een harde aanbeet.

Rene krijgt bij een ingang van een haventje een giga beuk op zij streamer en voelt gelijk dat dit een goede is, na een aantal minuten land hij een 104 cm snoek! Zo word alle moeite toch beloont nooit opgeven , na een paar shots kan deze vis weer terug in zijn element.

Bram vangt nog een kleine snoek en ik mis nog twee aanbeten .Waarom ze niet blijven hangen weet ik niet maar ach het is toch weer een leuke dag geworden die je samen met je vismaatjes deelt.Om vijf uur gaan we moe maar voldaan naar huis.

002007img_3449

 

Share this post