Een winderig dagje..

Een winderig dagje..

Vandaag een dag het water op met Maurice Leltz en Robert Toetenel. Ze wilden een beetje werpen met shads en zo nu en dan ook met jerkbaits. Het zou niet makkelijk worden, ze voorspelde in de ochtend een windkracht vier tot vijf en in de middag aantrekkend naar een zes.

Om een uur img_3660of acht varen we op ons gemak naar de eerste stek, een groot plateau met daarop twee tot drie meter water. Binnen een half uur had ik het wel gezien, hier waren ze niet terwijl ik een week geleden hier een aantal mooie vissen ving. De volgende stek een plaatje met diep water er voor Maurice vist het ondiepe af terwijl Robert het talud voor zijn rekening neemt en die krijgt dan ook de eerste aanbeet, en wat voor een.

Hij heeft een hele dikke baars 51,5 cm met een gewicht van 2,630 gr echt een bak van een vis en hij is er zichtbaar blij mee. Na een stuk af gevist te hebben verkassen we naar een ander stuk hier liggen een paar oude strekdammen onder water en hier vangt Maurice een leuke snoekbaars en wat later haakt hij ook nog twee mooie baarzen . Terwijl de wind steeds harder word proberen we het ook nog met jerkbaits maar meer dan een aanbeet bij Robert en een misser zien we niet veel dus verder met shads.

We schrapen her en der wat visjes bij elkaar en eindigen op negen vissen. Gezien de weersomstandigheden geen slecht resultaat, als we terugkeren naar de haven is de wind inmiddels aangetrokken tot een kracht 6 uit zuidwestelijke richting wat zorgt voor een flinke golfslag met bijbehorende ongemakken.  Al met al was het toch een geslaagde dag.

 

Share this post