Een dag met een gouden randje

Een dag met een gouden randje

8 maart eenimg_3637 dag vissen met maatje Bram, lekker weer niet te veel wind  uit oostelijke richting het kan niet beter. We zijn vroeg op het water het is best druk iedereen denkt het is mooi weer, we gaan vissen. We besluiten een paar bekende stekken af te vissen maar echt veel levert dit niet op. Ik besluit het wat dieper te proberen onder aan een talud waar zo’n vijf meter water staat.

Na drie worpen slaat Bram aan op wat even later een dikke massieve baars van negenen veertig en halve cm blijkt te zijn met een gewicht van over de vijf pond en waar hij zichtbaar blij mee is. We vissen nog een stuk af maar bij dit ene fraaie exemplaar blijft het.

We gaan zoeken en vissen meerdere stekken af en ineens zitten we er midden in, boven op een wat dieper gelegen plateau haak ik een mooie snoekbaars en vlak na mij Bram ook.  Op deze stek vangen we in één uur tijd wel veertien vissen, de meeste snoekbaarzen  maar ook een paar baarzen.

Er word verder gezocht en her en der sprokkelen we onze vissen bij elkaar.  Er zijn stekken die ons slechts één vis opleveren maar er zijn ook stekken waar we meerdere vissen weten te haken, het lijkt een goede dag te worden met mooi weer.  Zo moeizaam als het afgelopen donderdag was, zo makkelijk ging het vandaag . Het grote verschil, donderdag haast geen snoekbaars vandaag bestond de vangst bijna voor 50% uit snoekbaarzen , al met al weer een heerlijke visdag!

 

Share this post