Zoeken met Groot daarna Klein

Zoeken met Groot daarna Klein

Op de rivier is het vaak zoeken naar de juiste stekken wat soms niet meevalt. De Waal bv heeft grote kribvakken waar je  tussen kunt vissen,  maar waar ik vis zijn die er niet veel . Het diepte verschil is enorm, het verval gaat van zo’n vijf a zes meter recht naar bensoft-lure-illex-nitro-lightning-jerk-250-slim-pack-of-4-z-631-63171eden tot wel twaalf a dertien meter wat het vissen er niet gemakkelijker op maakt.

Om uit te zoeken waar de snoekbaarzen rondhangen trol ik langzaam met de elektromotor langs deze taluds met grote shads van zo’n vijftien cm en een lood kop van 28gr. Door langzaam de shad langs het talud te trollen, waar de snoekbaarzen net onder de rand liggen te wachten op langszwemmende vissnacks ,kan ik een groot oppervlak afvissen . Zodra ik een aanbeet  krijg vis ik het zeer zorgvuldig uit met de verticaal hengel en kleine shads.

De laatste paar dagen heb ik met maatje Bram goed gevangen op de Illex Nitro Lightning  en Dagger Minnow shads , waarom weet ik niet maar het zijn killers en zeker de bruine variant.  Het vissen op deze wijze , zoeken met groot en daarna uitvissen met klein heeft ons al veel vis opgelevert.

 

 

Share this post