Illex Ashura Crusher | Test

Illex Ashura Crusher | Test

Dat Illex perfecte hengels bouwt dat wist ik al en ik vist dan al een aantal jaren met veel plezier met de waterfront versatile, maar deze hengel is maar 213 cm lang. Ik had al een paar keer aangegeven een wat langere gevoelige stok te willen hebben van 240 cm tot 260 cm.

Illex Crusher 270
De Illex Crusher 240/270 een prachtige hengel.

Afgelopen jaar zijn er twee modellen op de markt gekomen en wel de crusher serie. Daar zijn twee modellen van, de 240 cm en de 270 cm. Ik heb beide aangeschaft, in mijn ogen twee perfecte stokken.

Illex Ashura Crusher 2.40

Eerst de 240 uitvoering, dit is de perfecte allround hengel. Als ik werpend vis, zeker met lood kopjes vanaf tien gram, gebruik ik altijd deze hengel. Hij is gevoelig in de top maar heeft toch voldoende body om de haak te kunnen zetten. Ook het vissen met pluggen, daar is deze stok ook uitermate geschikt voor. Ik vis er heel vaak  de cherry’s van illex aan. Trollen gaat ook perfect met zijn lengte van 240 cm, al met al een allround stok die ik iedereen aan kan bevelen.

Illex Ashura Crusher 2.70

De 270 cm uitvoering is wat zwaarder maar toch gevoelig  en perfect om met grotere shads en zwaardere loodkoppen  op snoek en snoekbaars te vissen. Al met al twee twee hengels waar ik niet meer buiten zou kunnen.

Share this post